Unde te vezi peste 5 ani?

Unde te vezi peste 5 ani?

- in Dezvoltare Personală
445
3

Unde te vezi peste 5 ani? Aceasta, de departe, mi se pare a fi cea mai amuzantă întrebare pe care o primesc majoritatea oamenilor atunci când se află la un interviu de angajare. Dacă ar fi oferite răspunsuri sincere nu știu dacă s-ar mai pune problema de vreo angajare, însă care este scopul din spatele acestei întrebări atât de des întâlnite și cât de importantă mai este sinceritatea în ziua de astăzi?

Ești învățat de mic că este cel mai bine să spui adevărul în orice situație, însă odată ce ajungi la maturitate constați că adevărul tău devine relativ și trebuie să îl cosmetizezi sau chiar să îl ascunzi definitiv pentru a fi capabil să te integrezi în societate. Ba chiar ajungi să faci asta deoarece ai văzut la părinții tăi că procedează în acest mod de fiecare dată când vine vorba de joburile lor. Se prefac că își iubesc locurile de muncă, șefii sau colegii doar pentru că au nevoie de bani pentru a pune ceva pe masă. Doar din obligație.

Iar tu crești cu aceeași mentalitate – trebuie să taci, să suporți, să faci chiar și ceea ce nu-ți place din cauză că ai nevoie de minimul pe economie cu care oricum abia reușești să te descurci. Angajatorului nu trebuie să-i sufli vreo vorbă, ci să i te supui, căci până la urmă ești la mâna lui, iar chiria, utilitățile și toate mesele tale din zi depind de el. Dacă nu îți convine ceva trebuie să taci, să pleci capul și să mergi umil mai departe, întrucât este absolut evident că pentru a avea parte de o așa-zisă siguranță financiară (stai un pic, ce?!) este indicat să accepți să fii luat de prost indiferent de situație.

Unde te vezi peste 5 ani?  Oh, independent financiar, călătorind cu familia mea pe termen nedeterminat în toate locurile la care am visat vreodată, în timp ce afacerile mele (căci voi avea mai multe dezvoltate din pasiunile pe care le am) îmi vor aduce bani chiar și fără să fiu prezent la fața locului. Momentan, însă, vreau să mă angajez la dumneavoastră pentru că am nevoie de bani cu care să mă pot întreține în timp ce lucrez part-time la îndeplinirea țelurilor mele. Mi-am propus să contribui la realizarea visului dumneavoastră pentru că așa trebuie, nu pentru că așa vreau, însă cred că veți înțelege, căci nimeni – dar absolut nimeni – nu are ca scop principal să lucreze o viață întreagă pentru un salariu mult prea mic în comparație cu valoarea timpului pe care îl investește într-acolo.

Ăăă mă scuzați, ceea ce am vrut să spun este că oh, cu siguranță peste 5 ani mă văd lucrând în continuare pentru compania dumneavoastră, deoarece am venit astăzi la interviul de angajare pentru că îmi doresc mult să evoluez și să-mi fac o carieră de succes în cadrul firmei pe care o dețineți.

Unde te vezi peste 5 ani? În niciun caz aici. Vreau să evoluez, să mă îndepărtez de așteptările societății și să mă apropii de așteptările mele. Nu-mi doresc să depind de un salariu, de un angajator. Nu vreau să duc grija banilor, a zilei de mâine, să îmi rămână lună la sfârșit de salariu. Vreau altceva, ceva mai mult. Am pretenții de la mine și nu îmi place să depind de dorințele altcuiva. Nu vă pot spune cu exactitate unde voi fi peste 5 ani, dar cu siguranță mă voi strădui din răsputeri ca până atunci să obțin ceea ce vreau și să ajung exact așa cum vreau.

Ăăă… Ceea ce am vrut să spun, de fapt, este că dintotdeauna mi-am dorit să lucrez pentru compania aceasta. Dintotdeauna! Așa că peste 5 ani mă văd tot aici, întrucât îmi doresc foarte mult să beneficiez de un salariu decent și de o carte de muncă în timp ce îmi fac treaba așa cum știu mai bine!

Știi? Chiar mi-ar plăcea să putem spune adevărul, exact ceea ce gândim de fiecare dată, fără să ne îngrijoreze faptul că nu vom mai fi angajați, că șeful nu ne va înțelege, că ne va sancționa sau chiar ne va da afară. Sinceritatea este cea care ar trebui apreciată, nu vorbele pe care le spunem doar din cauză că angajatorul vrea să le audă.

Unde te vezi peste 5 ani, chiar așa? Spune-mi, tu unde te vezi peste 5 ani?

About the author

Facebook Comments

3 Comments

  1. Pingback: Teoria minciunii. De ce mint oamenii? - Comentator Amator

  2. Sa stii ca am fugit mereu de aceasta întrebare. Este evident ca ceea ce vei spune trebuie sa aibă legătura cu jobul si nu poți sa spui chiar ce gândești. Trebuie sa spunem adevarul si trebuie sa știm când si cum sa mințim. Mi-as dori ca aceasta întrebare sa fie scoasă din interviu pentru a evita aceste neplăceri

    1. Si eu mi-as dori ca aceasta intrebare sa nu mai fie pusa de angajatori daca acestia nu vor sa auda purul adevar, ci doar o minciuna mascata si fortata spusa doar din interesul de a fi acceptat la interviu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like

De azi știu cine sunt

Sunt la a treia încercare de a începe