Ai simțit vreodată că nu ești bună de nimic?

Ai simțit vreodată că nu ești bună de nimic?

- in Iubire de Sine
426
0

Ai realizat candva ca esti intr-un loc destul de rau din punct de vedere mental?

Ai simtit vreodata ca nu esti buna de nimic? Că ai o energie negativă ce pornește din minte și coboară până în străfundurile sufletului tău? Poate că nu te consideri o suficient de bună mamă, iubită sau pur și simplu femeie? Poate că nu acorzi copiilor tăi atât de mult timp și atât de multă atenție pe cât ți-ar plăcea sau că nu câștigi atât de mulți bani pe cât ți-ai dori? Sau poate că nu ai puterea de a păstra în permanență casa curată și chiuveta fără vase murdare, iar din această cauză să simți că totul e mult peste puterile tale?

Ai simtit vreodata ca nu esti buna de nimic? Te-ai acuzat că nu poți deveni perfectă, că nu poți da mai mult decât ceea ce dai acum? Și că așteptările și dorințele celor din jur sunt aproape să te doboare? Parcă toată lumea vrea mereu ceva de la tine, se așteaptă ca tu să îți sacrifici idealurile, timpul sau liniștea fără să te întrebe dacă vrei să faci asta sau dacă mai poți să faci asta. Ți-ai dori să iei o pauză de la acest prezent aglomerat, să pleci departe chiar și pentru o clipă? Într-un loc mai calm unde să nu mai fii nevoită tot timpul să lași de la tine și să te pui pe locul doi?

Ai simtit vreodata ca nu esti buna de nimic?

Că nici dacă ai vrea nu poți atinge așteptările tuturor, nici dacă ai vrea nu poți face tot ceea ce consideră ceilalți că este bine și corect să faci? Că în tot procesul ăsta de a fi la dispoziția părerilor și dorințelor celorlalți tu începi să te pierzi, să uiți de tine, să uiți cine ești și unde vrei să ajungi?

Poate că soțului tău i-ar plăcea ca în fiecare seară când vine de la serviciu să fie așteptat cu mâncare proaspătă, caldă și o soție aranjată, calmă, energică și afectuoasă, însă tu știi că acest lucru nu este posibil din cauză că toată ziua ai avut grijă de copii, te-ai jucat cu ei, le-ai acordat atenția de care au avut nevoie și în timp ce au dormit după amiază nu ai avut timp decât de curățenie și spălat muntele de haine murdare, nu și de stat în bucătărie sau, mai mult, nu ai avut timp de tine.

Poate că atunci când ai ieșit cu cei mici la un fel de plimbare în cel mai apropiat hipermarket căci vorba aia, aveai frigiderul aproape gol, cel puțin trei oameni ți-au aruncat priviri răutăcioase din cauză că ai tăi copii vorbeau și râdeau mai tare decât ar fi vrut ei. În acel moment probabil ai simțit încă o dată că nu ești o mamă suficient de capabilă, responsabilă sau bună și în loc să te relaxezi odată cu ieșirea din casă, ai fost pusă într-o situație neplăcută care te-a durut.

Ai simtit vreodata ca nu esti buna de nimic?

Poate că părinții tăi și-au dorit dintotdeauna ca tu să devii medic, însă din cauză că ai ales să urmezi altceva ei nu ezistă cu fiecare ocazie să îți reproșeze că alți ”copii” au ajuns oameni de succes până acum, în timp ce tu încă te întrebi care e lucrul ăla pe care ți-ar plăcea să-l faci. Sau încă locuiești cu părinții la vârsta de 30 de ani, iar asta te face să te simți ca o ratată, deoarece societatea râde de oamenii ca tine.

Sau poate, pur și simplu, nu ți-ai găsit un iubit așa cum îți dorești și de aceea te simți în permanență singură și defectă. Sau din contră, ești într-o relație, dar iubitul nu te acceptă așa cum ești, ci încearcă încontinuu să te schimbe, să te facă să mai slăbești, să te facă să te îmbraci după cum i-ar plăcea lui și, pe deasupra, atunci când vine acasă de la serviciu se întreabă ce oi fi făcut tu toată ziua dacă tot nu ai de muncă, însă nu observă că are o casă curată, organizată, haine spălate, mâncare gustoasă și o iubită care a așteptat cu nerăbdare o îmbrățișare și o apreciere oricât de mică.

Ai simtit vreodata ca nu esti buna de nimic?

Și eu, pe lângă foarte multe fete sau femei din lumea asta. Am simțit presiune, am avut parte de judecăți sau păreri și sfaturi pe care nu le-am cerut, m-am confruntat cu sentimente de disperare, supărare, frustrare, singurătate, neînțelegere, neputință. Am dat ochi în ochi cu depresia, am plâns, am suferit, m-am autojudecat și apoi am ajuns la concluzia că este ok.

Da, este ok să existe și astfel de momente, viața nu este perfectă, oamenii nu sunt perfecți. Este absolut ok să ai momente de cădere, chiar dacă la televizor, în reviste sau pe Facebook pare că atât de multe persoane duc vieți fără griji, poate chiar ideale. Pe Facebook nimeni nu-și scrie grijile și supărările, nimeni nu scrie că luna trecută a fost nevoie de un împrumut pentru a fi plătite facturile, nimeni nu scrie că înainte să devină oameni de succes pe plan financiar a fost nevoie ca în foarte multe seri să mănânce doar cartofi prăjiți, pâine goală sau chiar nimic. Nimeni nu recunoaște că înainte de a ajunge la relația plină de iubire și înțelegere din prezent a fost nevoie să treacă de relații eșuate (nici nu contează numărul lor), căsnicii destrămate sau simple, dar atât de complexe frângeri de inimă.

Ai simtit vreodata ca nu esti buna de nimic?

Este în regulă, nu ești singură. Nu este nevoie să te străduiești în permanență să le faci pe plac celor din jur, nu trebuie să atingi așteptările și pretențiile nimănui. Ești perfectă așa, indiferent de ce îți spun alții. Ești un om bun, o fiică bună, o iubită bună, o soție bună, o mamă bună. Dar tu trebuie să știi asta în sufletul tău, în mintea ta. Trebuie să fii conștientă și să crezi cu adevărat acest lucru, fără a te mai compara cu femeile pe care le cunoști. Fiecare poartă o bătălie despre care nu vorbește și, în același timp, pentru fiecare contează aparențele, de aceea atât de multe persoane afișează cea mai fericită și împlinită viață, în timp ce în spatele acestor aparențe se află doar neîncredere, tristețe, rușine sau orgoliu.

Imperfecțiunile te fac perfectă, așa cum o casă dezordonată este perfectă atunci când este încărcată cu sentimente de armonie și iubire, așa cum o mâncare are un gust delicios și perfect, chiar dacă nu arată ca în cărțile de bucate.

Ai simtit vreodata ca nu esti buna de nimic?

Este ok să te simți la pământ pentru o perioadă, dar cel mai important este să te ridici de acolo. Singură! Nu rezolvi nimic dacă îți spui cuvinte răutăcioase, dacă suferi și plângi în neștire, dacă îți provoci dureri sufletești sau fizice din cauză că nu ești așa cum vor alții să fii. Întotdeauna, dar absolut întotdeauna tu să fii exact așa cum vrei TU să fii! Bucură-te de fiecare moment frumos fără a te gândi ce părere au alții. Sărbătorește-ți reușitele oricât ar fi de mici și nu acorda prea multă atenție situațiilor în care ai eșuat. Fiecare provocare vine cu scopul de a te învăța o lecție esențială, fiecare eșec vine cu scopul de a te determina să devii mai bună, mai luptătoare, mai perseverentă.

Ai simtit vreodata ca nu esti buna de nimic?

Și eu, dar nu va fi ultima dată. Vei mai avea zile, săptămâni, poate chiar luni când nu vei fi cea mai bună versiune a ta. Important este să îți întinzi singură o mână de ajutor, nu să-i aștepți pe alții să te salveze. Cel mai important și semnificativ ajutor va rămâne mereu acela venit din partea ta, căci tu ești cea mai importantă persoană din viața ta și nimeni nu te cunoaște așa cum te cunoști tu. Tu ești cea care te iubește cel mai mult pe lumea asta, chiar dacă în acest moment poate nu crezi și nu simți asta, dar este adevărat. Doar cei din jurul tău și societatea te-au făcut să uiți acest adevăr și, ce-i drept, ai și tu o parte de vină, căci i-ai lăsat pe alții să-ți dicteze cum să fii și ce fel de viață să ai.

Dar oprește-te. Ascultă-te, căci doar tu știi ce este cel mai bine pentru tine. Acordă-ți acceptarea, înțelegerea și iubirea pe care întotdeauna le-ai așteptat de la ceilalți, fii răbdătoare și îndrăznește să te cunoști. Pune-te pe primul loc în viața ta și toate se vor schimba în mai bine în jurul tău, căci fiecare schimbare pornește din tine și după ce începi să te cunoști și să te iubești vei vedea că ceilalți te vor respecta mai mult, te vor aprecia mai mult, te vor înțelege și îți vor dărui iubirea adevărată.

Ai simtit vreodata ca nu esti buna de nimic?

Știu, așa că îți recomand să iei o pauză. O pauză de la agitație, de la așteptările venite din exterior. Lasă vasele în chiuvetă, lasă hainele murdare în coșul de rufe și ieși din rutină. Îmbracă-te așa cum ai chef și du-te la cinema, fă o baie cu spumă, mănâncă singură o întreagă cutie de înghețată, citește cartea preferată sau fă o plimbare lungă în parc. Ia o pauză, o meriți. Sănătatea ta psihică este mult, mult mai importantă decât hainele pe care se presupune că trebuie să le speli urgent sau decât chiuveta plină de vase. Sănătatea ta psihică este mai importantă decât orice ar spune lumea, așa că fă ceea ce simți, fă ceea ce te mulțumește la interior! Îndrăznește să fii tu, cea autentică, cea originală, cea care ai fi putut fi de la bun început dacă nu ai fi lăsat exteriorul să-ți modifice interiorul.

Ai simtit vreodata ca nu esti buna de nimic?

Foarte bine, plângi, țipă, descarcă-te, dar apoi șterge-ți lacrimile și mergi mai departe, spre evoluție, spre mai bine, spre cea mai bună variantă a persoanei tale.

Fă asta pentru tine. Doar pentru tine.

Și poți da click AICI pentru a urmări un video ce m-a ajutat, m-a inspirat și cred că va face aceste lucruri în cazul tău, iar mai jos îți las un filmuleț cu sfaturi care cred că îți vor plăcea. Cele două clipuri aparțin unei mame foarte faine, Kristina Kuzmic, care reușește să inspire femei din lumea întreagă!

De asemenea te invit să dai click AICI pentru a lectura un articol interesant pe care l-am scris printre oftaturi, deoarece m-am gândit că te ajută experiența mea.

Îți mulțumesc că mă citești și dacă ți-a plăcut articolul te invit să-l împărtășești cu prietenii tăi și să îl distribui! ❤

Facebook Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like

De azi știu cine sunt

Sunt la a treia încercare de a începe