5 adevăruri care te vor face un om mai bun

5 adevăruri care te vor face un om mai bun

- in Dezvoltare Personală
233
0

Știai că subconștientul reprezintă pilotul tău automat, cel care îți ghidează viața aproximativ 95-99% din timp? Nu faci eforturi colosale pentru a respira, inima îți bate fără ca tu să conștientizezi. Asta înseamnă că foarte multe lucruri se întâmplă fără a fi nevoit ”să te ai în vizor” zi și noapte.

Toate reacțiile, gândurile, emoțiile, acțiunile și programele tale mentale sunt conduse de subconștient. Inclusiv zona ta de confort reiese de acolo. Mintea subconștientă este cea care se străduiește să te țină întotdeauna în limitele pe care ți le-ai format. Atunci când vrei să faci ceva nou, un pas în afara comodității, subconștientul crede că te pui în pericol și te determină să revii la stadiul inițial, cel al confortului. De aceea de cele mai multe ori îți este destul de dificil să îți formezi noi obiceiuri, chiar dacă în mod conștient le consideri ok pentru tine.

Cheia devenirii unui om mai bun, așa cum aspiri să fii este aceea de a-ți depăși constant limitele și temerile. Efectiv până când subconștientul tău înțelege că nu ești în pericol și că nu are de ce să te protejeze. Totodată este important să îți schimbi gândurile și convingerile pe care le-ai dobândit de la alții fără să vrei. Subconștientul absoarbe ca un burete toate întâmplările, credințele și gândurile. Nu face distincția dintre cele cu adevărat bune și cele mai puțin bune.

Dacă vrei să îți conduci mintea și să nu o lași să te conducă ea pe tine, ia aminte:

1. Subconștientul tău nu înțelege viitorul.

Nu știe ce este acesta, el știe și înțelege doar prezentul. Este foarte important să îți privești dorințele și visurile ca și cum acestea deja se întâmplă sau s-au întâmplat. Sunt sănătos / Sunt bogat / Sunt un om de succes, nu să le formulezi la viitor – Voi fi sănătos / Voi fi bogat / Voi fi un om de succes. Dar nu este suficient doar să gândești și să vorbești la prezent, căci este la fel de important să simți și să te comporți ca și cum ai ceea ce vrei să ai. La început nu te vei crede, însă subconștientul te va crede fără îndoială, va crede pe cuvânt tot ce spui, gândești, simți și faci.

2. Subconștientul tău nu face diferența între imaginație și realitate.

El nu este condus de logică și raționament, tocmai din acest motiv te sperii atunci când te uiți la un film de groază, iar apoi adormi cu greu. Ești conștient că ceea ce vezi nu este real, însă subconștientul îți spune ”Dar dacă…?”. În acest fel funcționează și comportamentul pozitiv. Simți, spui, gândești și acționezi de parcă ai deja tot ce îți dorești. Conștientul îți spune că ești un pic absurd, însă subconștientul îți spune ”Dar dacă…?”

3. Subconștientul tău nu percepe negațiile.

Dacă îți spui ”Nu te gândi la un elefant verde” cu siguranță te vei gândi automat la un elefant verde. Dacă îți spui ”Nu mai vreau să fumez” subconștientul te va face să gândești că ba da, ai cam vrea să fumezi, chiar acum parcă ți-ai aprinde o țigară. Dacă îți spui  ”Nu mai mănânc fast food” în mod cert vei ajunge ca într-o bună zi să mănânci exact ce ai spus că nu vrei să mănânci.

Ideea este să folosești altfel de formulări, să te axezi pe ceea ce vrei, nu pe ceea ce nu vrei, căci subconștientul tău chiar nu înțelege ce-i acela ”nu”. ”Vreau să renunț la fumat”, ”Renunț la fast food și mănânc mai sănătos” – acest gen de afirmații te ajută să obții ceea ce cu adevărat îți dorești. În loc să-ți spui ce nu vrei să faci, mai bine îți spui într-un mod pozitiv ceea ce vrei să faci. Astfel ratele de succes cresc, căci focusul este îndreptat pe ceea ce trebuie.

4. Subconștientul tău ascultă întotdeauna.

Este precum un aparat pornit în permanență care înregistrează absolut toate gândurile, sentimentele, experiențele, cuvintele spuse de tine sau de alții. Înregistrează și atunci când nu ești conștient de asta, chiar și atunci când adormi cu televizorul pornit, de exemplu.

Subconștientul absoarbe TOT ce spui, auzi, gândești, așa că ai face bine să acorzi o mare importanță și atenție lucrurilor cu care îl hrănești. La ce fel de emisiuni și filme te uiți? Cu ce fel de oameni te înconjori? Cum îți vorbesc și cum se poartă prietenii cu tine? Prin ce locuri obișnuiești să mergi?

Eu am încetat să mă uit la televizor pentru că am ajuns la concluzia că nu mă ajută cu nimic ceea ce vedeam și auzeam ori de câte ori îl aprindeam. De ce aș lăsa societatea să mă programeze și să îmi inducă temeri de care nu am nevoie? De ce aș lăsa-o să îmi spună idei greșite care mi-ar putea deveni adevăruri fără să vreau? Mai bine urmăresc ce mă ajută să mă dezvolt, să prind aripi, să evoluez. Mai bine urmăresc ceea ce mă încurajează să fiu eu însămi.

Prefer și aleg să am controlul asupra vieții mele, nu să las pe oricine să-mi spele creierul după pofta și placul societății care adoră turmele de oi. Dacă ar veni cineva în casa mea cu scopul de a o umple cu gunoi nu i-aș permite, așa că de ce i-aș da voie să-mi umple mintea cu gunoaie și teorii ce mie nu-mi servesc? Dar tu de ce ai face asta?

5. Subconștientul tău dezvoltă noi convingeri în urma repetițiilor.

Dacă te gândești la anumite aspecte de suficient de multe ori vei ajunge să fii convins de ele, chiar dacă la început le-ai considerat neadevăruri. Falsul se transformă în adevărat și atragi în viața ta lucrurile pe care le ai în minte cel mai des. Tot ce ai în prezent se datorează gândirii pe care ai avut-o până în acest moment.

Dacă duci lipsă de bani este din cauză că te-ai plâns neîncetat de acest lucru și ți-ai îndreptat atenția spre acest gol. Focusează-te pe lipsuri și vei avea tot mai multe lipsuri. Focusează-te pe recunoștință și pe lucrurile pe care le ai (chiar dacă fizic încă nu le ai pe toate) și vei avea tot mai multe lucruri pentru care să fii recunoscător.

Tu cu ce iti hranesti subconstientul?

Ce alte sugestii sau ”5 adevaruri care te vor face un om mai bun” ai?

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like

De azi știu cine sunt

Sunt la a treia încercare de a începe